ГПУ вже півроку розслідує справу, в якій фігурує Холодницький

ГПУ вже півроку розслідує справу, в якій фігурує Холодницький

Ексклюзив
Укрінформ
Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ вже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує керівник САП Назар Холодницький.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу керівник департаменту Володимир Гуцуляк.

"Кримінальне провадження розслідується вже близько півроку. І є питання до Назара Івановича по окремих відомостях, які встановлені в межах слідства", - сказав він.

Гуцуляк уточнив, що кримінальне провадження було порушене "за відомостями, які були встановлені у ході слідства департаментом з розслідування у сфері економіки Генпрокуратури".

"Були виявлені окремі факти злочинів, але ми зараз іще не можемо стверджувати, що він (Холодницький - ред.) їх вчинив", - зазначив посадовець.

 Він додав: "НАБУ до провадження, яке розслідується в департаменті, відношення не має, але інколи ми даємо їм доручення на проведення певних заходів".

На уточнююче запитання, за якою статтею Кримінального кодексу розслідується справа, у якій фігурує керівник САП, Гуцуляк сказав, що "не має дозволу  прокурора на розголошення цих відомостей".

Раніше Гуцуляк заявив, що керівник САП Назар Холодницький не з'явився 30 березня на виклик слідчого для надання зразків свого голосу.

Сам Холодницький у коментарі агентству підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на пристрій для приховуваного прослуховування. Він також сказав, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

Читайте також: Луценко і Ситник поскаржилися на Холодницького дисциплінарній комісії

Раніше деякі ЗМІ повідомляли з посиланням на джерела, що НАБУ і Генпрокуратура  прослуховували кабінет керівника САП Холодницького.

Згодом генеральний прокурор Юрій Луценко це підтвердив.

У свою чергу директор НАБУ Артем Ситник заявив, що офіційна позиція відомства про ситуацію з прослуховуванням керівника САП буде оприлюднена найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-