Луценко і Ситник поскаржилися на Холодницького дисциплінарній комісії

Луценко і Ситник поскаржилися на Холодницького дисциплінарній комісії

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко та директор НАБУ Артем Ситник направили до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів скарги на керівника САП Назара Холодницького. 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook речник ГПУ Андрій Лисенко.

"У рамках кримінального провадження, яке розслідується НАБУ спільно з ГПУ, за здобутими в ході слідства фактами до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) за підписами генерального прокурора Юрія Луценка та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника направлені дисциплінарні скарги про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків", - написав він.

Лисенко уточнив, що згідно з законодавством підставами для притягнення до дисциплінарної відповідальності прокурора може бути: невиконання чи неналежне виконання службових обов’язків; розголошення таємниці, що охороняється законом, яка стала відомою прокуророві під час виконання повноважень; вчинення дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об’єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності органів прокуратури; грубе порушення правил прокурорської етики; втручання чи будь-який інший вплив прокурора у випадках чи порядку, не передбачених законодавством, у службову діяльність іншого прокурора, службових, посадових осіб чи суддів, у тому числі шляхом публічних висловлювань стосовно їх рішень, дій чи бездіяльності, за відсутності при цьому ознак адміністративного чи кримінального правопорушення.

Читайте також: Холодницький не з'явився на виклик для надання зразка голосу - ГПУ

Раніше керівник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив Укрінформу, що керівник САП Назар Холодницький не з'явився 30 березня на виклик слідчого для надання зразків свого голосу. 

Сам Холодницький у коментарі агентству підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на пристрій для приховуваного прослуховування. Він також сказав, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли з посиланням на джерела, що НАБУ і Генпрокуратура  прослуховували кабінет керівника САП Холодницького.

Згодом генеральний прокурор Юрій Луценко це підтвердив.

У свою чергу директор НАБУ Артем Ситник заявив, що офіційна позиція відомства про ситуацію з прослуховуванням керівника САП буде оприлюднена найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-