Холодницький прокоментував

Холодницький прокоментував "жучки" у кабінеті та свою "відставку"

Оновлено
Укрінформ
Керівник САП Назар Холодницький заявляє, що про свою відставку дізнався із ЗМІ. Водночас прокурор підтверджує виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на такий, що застосовується для приховуваного прослуховування.

Про це Холодницький заявив у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Було знайдено апарат, схожий на такий, що використовується для прослуховування", - заявив керівник САП.

Він зауважив, що не знає, кому належить виявлений 6 березня пристрій, та нині чекає відповіді на це у правоохоронних органів.

Холодницький уточнив, що виявлений пристрій долучений до матеріалів відповідного провадження. При цьому він не підтвердив, що пристрій може належати НАБУ. Відтак, за словами прокурора, нині він чекає на відповіді, що це була за апаратура, кому вона належить та хто був ініціатором її застосування.

"НАБУ і САП – єдина структура. Тому повинні працювати разом. Я думаю, що тут якась провокація", - наголосив Холодницький.

Прокурор також критично висловився про повідомлення про його відставку.

"Два дні тому була дуже хороша медійна "збалансована" акція. Я слідкував за усіма цими подіями, читаючи інтернет і новини. Спочатку йшлося, що я йду у відставку, потім у відпустку... Без мене – мене женили", - зазначив Холодницький.

Він наголосив, що "неугодний прокурор може бути неугодним усім".

Читайте також: Ситник назвав "фантастикою" дані ЗМІ про прослуховування Холодницького

"Якщо це так є, напевно, я все правильно роблю. Кожне слово я можу коментувати. Я знаю, що я говорю: де і кому. Наша робота є дійсно нервовою. Тому, може, й без гарячого слівця не обійтися. Якщо хтось хоче таким чином змусити мене до вчинення якихось дій, відставок чи іншого – не дочекаються. Ми не для цього приходили сюди, щоб піти за першим бажанням кого-небудь. Я налаштований на роботу, на результати НАБУ і САП", - заявив Холодницький.

Він підкреслив, що САП і НАБУ продовжують працювати разом.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли з посиланням на джерела, що НАБУ і Генпрокуратура кілька тижнів прослуховували кабінет керівника САП Холодницького. Зазначалося, що обладнання для прослуховування в кабінеті Холодницького було встановлено співробітниками Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом департаменту розслідувань у сфері держслужби і держвласності Генпрокуратури і з санкції суду. За даними ЗМІ, обладнання для прослуховування нібито було встановлено в акваріумі в кабінеті керівника САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-