Україна цьогоріч почне діалог про ПДЧ із країнами НАТО

Україна цьогоріч почне діалог про ПДЧ із країнами НАТО

Укрінформ
Річна національна програма під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік передбачає започаткування діалогу із державами-членами Альянсу про запровадження для України Плану дій щодо членства.

Про це йдеться у тексті РНП-2018, опублікованому на сайті Президента України. 

"Пріоритетні завдання на поточний рік: започаткувати діалог із державами-членами Альянсу про запровадження для України Плану дій щодо членства", - підкреслюється у документі.

Серед інших пріоритетів - продовжити діалог щодо приєднання України до участі у Програмі посилених можливостей в рамках Ініціативи взаємосумісності партнерів; продовжити взаємодію з НАТО у процесі реформування сектору безпеки і оборони України відповідно до стандартів та рекомендацій НАТО, підвищення обороноздатності держави в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України.

РНП-2018 визначає питання забезпечення гендерної рівності одним із пріоритетних напрямів реформування сектору безпеки і оборони України та передбачає створення інституційної спроможності органів сектору безпеки і оборони України для запровадження посад радників з гендерних питань відповідно до рекомендацій НАТО.

Також передбачається продовження участі України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, які проводяться під егідою НАТО, зокрема: в операції Багатонаціональних сил НАТО в Косово (КФОР), у тренувально-дорадчій Місії НАТО "Рішуча підтримка" в Ісламській Республіці Афганістан, в операції НАТО "Морський охоронець". Крім того, продовжаться консультації з державами Чорноморського регіону, які є членами НАТО, щодо політичної та безпекової ситуації в зазначеному регіоні, зокрема на території окупованого Російською Федерацією Кримського півострова.

Середньострокові цілі: забезпечення підготовки України до набуття членства в НАТО; отримання запрошення стосовно участі України у Плані дій щодо членства в НАТО.

Читайте також: Угорщина може розблокувати комісію Україна-НАТО після виборів — МЗС

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко підписав 28 березня Указ "Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік".

Річна національна програма (РНП-2018) є системним стратегічним документом, що визначає пріоритетні завдання на 2018 рік та середньострокові цілі, які планується досягти до 2020 року. Також документ визначає відповідні практичні заходи в рамках реалізації політики євроатлантичної інтеграції України, реформування сектору безпеки і оборони країни відповідно до стандартів і рекомендацій Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-