«Батьківщина» хоче скликати позачергову Раду

«Батьківщина» хоче скликати позачергову Раду

Укрінформ
Фракція «Батьківщина» ініціює скликання позачергового пленарного засідання парламенту на п'ятницю, 30 березня.

Для розгляду законопроектів щодо відтермінування або скасування електронного декларування для громадських організацій. З цього питання Голова ВР скликає нараду лідерів фракцій.

Про це на брифінгу у середу заявила лідер фракції Юлія Тимошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз, проводячи зустріч із (Головою Верховної Ради) Андрієм Парубієм, щойно ми домовилися, що на 16 годину скликається позачергова нарада лідерів фракцій і на цій нараді кожен лідер фракції скаже свою думку про те, скликати сесію позачергову на п'ятницю або не скликати», - сказала Тимошенко.

За її словами, під час зустрічі із спікером була досягнута домовленість розглянути першочергово на наступному пленарному засіданні блок законопроектів, зокрема щодо відтермінування електронного декларування для громадських організацій.

Читайте також: Півтора роки е-декларування: і що це Україні дало?

«Тобто, вже у вівторок першим питанням, ми домовились, що всі закони будуть поставлені, але це вже запізно, тому що до 1 квітня нам треба відмінити цей недопустимий закон (щодо необхідності е-декларування для громадських організацій - ред.)», - наголосила вона.

Тимошенко також запевнила, що поінформує про результати наради лідерів фракцій.

Як повідомлялося, 22 березня Верховна Рада відмовилася включити до порядку денного та розглянути у четвер законопроекти № 8120 та № 8120-1 щодо відтермінування подачі перших е-декларацій представниками антикорупційних громадських організацій.

21 березня Комітет ВР з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту підтримати будь-який із зареєстрованих законопроектів щодо відтермінування подачі перших е-декларацій представниками антикорупційних громадських об'єднань.

Законопроект № 8120, автором якого є народний депутат Сергій Лещенко, пропонує відкласти на рік подачу е-декларацій представниками антикорупційних громадських організацій. У законопроекті № 8120-1, ініційованому головою фракції БПП Артуром Герасимовим, пропонується відкласти таке декларування для активістів лише на наступні 3 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-