Адвокати Януковича пропустять суд: поїдуть просити захисту у Німеччині

Адвокати Януковича пропустять суд: поїдуть просити захисту у Німеччині

Укрінформ
Адвокати екс-президента Віктора Януковича через відрядження пропустять судове засідання у справі про держзраду.

Про це повідомив адвокат Віталій Сердюк у Facebook.

"Вирушили у відрядження, однією частиною якого є відвідання Німеччини задля ініціювання моніторингу Радою Європи судового процесу над Віктором Януковичем та задля власного захисту і захисту своїх колег від політичного переслідування", - написав він.

Сердюк повідомив, що адвокати планують звернутися до компетентних органів Німеччини, оскільки ця країна була одним з гарантів підписання Угоди про врегулювання кризи в Україні від 21 лютого 2014 року.

Читайте також: ГПУ викликала Януковича на допит у справі Майдану

"Після того, як керуючий партнер АО «AVER LEX» Ольга Просянюк та керуючий партнер АО «GORO Legal» Олександр Горошинський намагалися передати до Печерського суду велику кількість нових доказів у справі проти Віктора Януковича та були силою усунуті з зали суду, проти них розпочалося також політично вмотивоване кримінальне переслідування. Мета одна - будь-якими способами завадити долученню і дослідженню доказів та розкриттю правди про події зими 2014 року", - вважає адвокат.

Сердюк заявляє, що має намір звернутися для свого захисту і колег до міжнародних правозахисних організацій.

Як відомо, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-