Савченко буде під посиленим наглядом лікарів, якщо почне голодувати - Мін'юст

Савченко буде під посиленим наглядом лікарів, якщо почне голодувати - Мін'юст

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко буде під посиленим наглядом лікарів, якщо розпочне голодування.

Про це заявив у ефірі "5 каналу" міністр юстиції України Павло Петренко.

"Є чіткий регламент поводження з тими затриманими, хто не вживає їжу. Вони мають доступ до лікарів, постійний медичний огляд і фактично забезпечення тим необхідним, щоб вони, будучи фактично в стані голодування, підтримували свою життєздатність. Тому я думаю, що в цій ситуації, якщо йтиме мова про СІЗО СБУ, там фахівці медичну допомогу нададуть. Якщо мова йтиме про пенітенціарну систему, ми так само маємо відповідні регламенти і працюємо з цивільними лікарями", - заявив він.

Міністр також додав, що вважає некоректним порівнювати умови в українських слідчих ізоляторах та російських: "Я б цього не робив, тому що в Росії немає ані суду, ані судової системи. Там визначають винного, і ця особа відбуває десятки років покарання, як це відбувається з нашими політв'язнями".

Читайте також: Савченко повезли до СІЗО в Аскольдовому провулку - адвокат

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

На цьому ж засіданні суду Савченко оголосила голодування.

Савченко є колишньою військовою. З липня 2014 р. по 25 травня 2016 року була позбавлена волі у відповідних закладах Росії і звільнена внаслідок українсько-російської політичної угоди на найвищому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-