Порошенко хоче прописати у Конституції європейський та євроатлантичний напрямки

Порошенко хоче прописати у Конституції європейський та євроатлантичний напрямки

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко найближчим часом планує внести проект змін до Конституції і включити туди положення про європейський та євроатлантичний напрямок розвитку.

Про це Президент укотре наголосив в інтерв'ю ресурсу "Аверс".

"Я збираюсь найближчим часом внести проект змін до Конституції, включити в Конституцію положення про європейський і євроатлантичний напрямок розвитку нашої держави. Єдине що нам потрібно - це мир. І нам потрібна реінтеграція Донбасу і Криму. І з цього приводу я дуже щасливий, що парламент підтримав мої законодавчі ініціативи, мою стратегію звільнення Донбасу і повернення Донбасу в Україну", - заявив він.

Президент зауважив, що ключовим моментом встановлення безпекового пакету Мінських угод є запровадження миротворців ООН.

Читайте також: Закон про нацбезпеку передбачатиме парламентський контроль за СБУ – Порошенко

"Миротворці мали б зону відповідальності по всій окупованій території. Миротворці, які могли б контролювати неконтрольовану ділянку російсько-українського кордону до виходу туди прикордонників України. Миротворці мали б можливість роззброювати незаконні збройні формування, що викличе за собою, очевидно, вихід окупаційних військ РФ з території України. І решту позицій ми готові обговорювати щодо проекту резолюції Ради Безпеки ООН, відповідно до якої ми будемо мати мандат миротворців", - зауважив Президент.

"Ми не будемо і не повинні питати у Путіна, як нам жити в Україні, це ключова позиція. Єдиним джерелом влади в Україні є український народ. Український народ абсолютною більшістю обрав європейський вектор розвитку", - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-