Савченко подаватиме апеляцію на арешт

Савченко подаватиме апеляцію на арешт

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко подаватиме апеляцію на рішення суду про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Про це заявив у коментарі журналістам її адвокат Віктор Чевгуз після судового засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, що вона напише коротку апеляцію", - сказав Чевгуз.

Він зазначив, що зробив юридичне обгрунтування про те, що рішення суду не відповідає ані матеріалам справи, ані об'єктивній дійсності.

"Ви помітили, що суддя погодився з нами в тому, що вона затримана була незаконно... Але він погодився з прокурором, що доведена вина і ризики обгрунтовані. Тому він її звільнив з-під варти і взяв під варту. Двома реченнями", - сказав адвокат Савченко

За його словами, "з Надією розправились за ту позицію, яку вона зайняла".

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Читайте також: Суд відправив Савченко під арешт

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-