Парубій сказав, коли можуть скасувати депутатську недоторканність

Парубій сказав, коли можуть скасувати депутатську недоторканність

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій розраховує, що голосування за законопроект про скасування депутатської недоторканності у другому читанні відбудеться цієї весни. 

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Рада", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю це принциповою позицією, і тому був одним із ініціаторів того, щоб у жовтні минулого року ми проголосували за зміни до Конституції у першому читанні і законодавчі ініціативи про зняття депутатської недоторканності. Зараз ми чекаємо на рішення Конституційного суду, яке трішки затягнулося... Я сподіваюсь, що з обранням голови і з повноцінною роботою Конституційного суду ми зможемо чимшвидше отримати висновок Конституційного суду. Тому я розраховую, що друге читання голосування про зняття депутатської недоторканності відбудеться вже цієї весни, і тоді восени ми будемо мати змогу внести вже зміни в Конституцію", - пояснив Парубій.

Читайте також: Рада зняла недоторканність із нардепа Бакуліна

Як повідомлялося, 19 жовтня 2017 року депутати включили до порядку денного сьомої сесії та направили до Конституційного суду для отримання висновку щодо його відповідності вимогам Конституції законопроект № 7203 Президента Петра Порошенка та законопроект № 6773 авторства групи депутатів щодо обмеження недоторканності народних депутатів. Цими законопроектами пропонується внести зміни в статтю 80 Конституції.

Надалі депутати зможуть розглянути ці законопроекти лише у разі позитивного висновку від КС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-