Рада зняла недоторканність із нардепа Бакуліна

Рада зняла недоторканність із нардепа Бакуліна

Фото
Укрінформ
Верховна Рада у четвер надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата із фракції "Опозиційний блок" Євгена Бакуліна, якого підозрюють у привласненні та відмиванні коштів в особливо великих розмірах.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, народні депутати підтримали усі три подання. 

Подання на притягнення депутата до відповідальності представляв генеральний прокурор Юрій Луценко.

При цьому за дозвіл притягнути депутата до кримінальної відповідальності проголосували 274 депутати, за його затримання - 252, а за дозвіл заарештувати Бакуліна - 240 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Читайте також: Бакулін уже півтора року не ходить на засідання Ради - КВУ

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого Луценко підписав подання до парламенту про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й обрання запобіжного заходу депутату з фракції "Опозиційний блок" Євгену Бакуліну у зв'язку з отриманням органом досудового розслідування достатніх доказів щодо його причетності до вчинення у складі злочинної організації Віктора Януковича кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч.2 ст.15, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, а саме: незаконного заволодіння шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем чужим майном в особливо великих розмірах - грошовими коштами ПАТ "ДАК "Чорноморнафтогаз" в сумі понад 3,2 млрд грн при здійсненні закупівель самопідіймальних бурових установок "Петро Годованець" та "Україна".

Рада зняла недоторканність із нардепа Бакуліна / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Окрім того, він підозрюється у незаконному заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах - грошовими коштами, належними ПАТ "НАК "Нафтогаз України" в сумі майже 450 млн грн при здійсненні закупівель нафтопродуктів у ТОВ "ГазУкраїна-2020".

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року його затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах. Згодом Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в сумі 10 млн грн.

12 березня Комітет з питань регламенту та організації роботи Ради визнав законними усі три подання генпрокурора щодо притягнення Бакуліна до кримінальної відповідальності, його затримання і арешту. Сам Бакулін був відсутній на засіданні комітету, він надав комітетові клопотання про заслуховування замість нього його адвокатів через те, що він на той час "перебував на лікарняному".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-