Тимчук вважає, що російські спецслужби використовують деяких депутатів ВР

Тимчук вважає, що російські спецслужби використовують деяких депутатів ВР

Укрінформ
Верховна Рада може і надалі бути об’єктом нападу для російських спецслужб і в цьому винні самі народні обранці.

Таку думку висловив на засідання круглого столу в Укрінформі "Парламентський тероризм" як новий напрям російської гібридної війни" народний депутат, координатор проекту "Інформаційний спротив", керівник НО "Центр військово-політичних досліджень" Дмитро Тимчук.

"На прикладі справи Савченко ми бачимо випадок коли парламент виступає у ролі мішені, яка може спричинити дестабілізацію у державі. І такі операції вочевидь проводять російські спецслужби", - сказав Тимчук.

Водночас він зауважив, що по справі Савченко ця операція здійснювалась з окупованих територій, які є прикриттям для російських спецслужб. Це робиться з метою знівелювати російській слід у цих подіях і дистанціювати Кремль від подій, які мали відбутись у Києві, наголосив депутат. 

За його словами, "на превеликий жаль парламент є слабким ланцюгом. Ми бачимо, що народні депутати  і не лише Савченко, відвідують окуповані території, мають змогу спілкуватись з представниками російських спецслужб і на території Європи".

Депутати мають доступ до секретних документів і механізму позбавлення такого допуску не існує. "Будь-яка завербована людина може передавати таємну інформацію. Крім того, нардепи мають можливість і звертатись до наших спецслужб, і отримують потрібну інформацію", - сказав він.

Читайте також: Тимчук пропонує психологічну експертизу для всіх депутатів

Тобто, парламентарії мають можливість знайомитись з будь-якою військовою чи державною таємницею і "я думаю, що російські спецслужби використовують певних парламентаріїв з такою метою", додав Тимчук. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-