Парубій пояснив, у якому випадку охорона не пускатиме депутатів до Ради

Парубій пояснив, у якому випадку охорона не пускатиме депутатів до Ради

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що працівники Управління держохорони мають повноваження не пускати до приміщень парламенту тих депутатів, які відмовляються від сканування своїх речей.

Про це спікер сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Охорона може не пустити, і охорона не буде пускати. Вона не може затримати, вона не може заарештувати, але вона може не пустити людину, яка відмовляється через сканер провести свої особисті речі", - підкреслив Голова ВР.

Спікер зазначив, що одразу після ухвалення парламентом змін до закону про держохорону він дав доручення встановити спеціальні пристрої для сканування речей відвідувачів парламенту.

"Для того, щоб не допустити цього приниження, я вольовим рішенням дав доручення знайти сканери, щоб не було елементу перевірки, а був елемент сканування", - пояснив Парубій.

За його словами, сканерами були обладнані входи до приміщень Ради, причому коштів на це не було витрачено.

"Я свідомий того, що прийде той день, коли нам доведеться вносити зміни до бюджету. Так, нам доведеться закупити і сканери, нам доведеться закупити і нове обладнання для шлагбаумів..., яке може миттєво зупинити автомобіль, який може становити загрозу для Верховної Ради", - підкреслив керівник парламенту.

Водночас він зазначив, що інциденти, які мають місце у парламенті, коли депутати відмовляються надати свої речі на перевірку, припиняться після нетривалого періоду адаптації депутатів до нової процедури.

Читайте також: Рамки на вході: у Раді - перший день спецрежиму допуску депутатів

"Сьогодні був перший день дії цього закону, у нас було 2-3 інциденти, і я впевнений, що день-два-три - і адаптуються всі, і всі будуть однакові й рівні перед законом. І ця система, цей закон будуть функціонувати так, як функціонують у кожному аеропорту України", заявив Голова ВР.

Як повідомлялося, Рада дозволила держохороні не пускати до приміщень парламенту осіб із зброєю та іншими забороненими предметами та речовинами. У середу в Раді біля входу до приміщення парламенту для депутатів був встановлений сканер, але не всі депутати надавали свої речі для сканування. Окрім того, депутати при вході до приміщень Ради проходять через рамки металошукачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-