Психіатричну експертизу для Савченко вже запланували - Луценко

Психіатричну експертизу для Савченко вже запланували - Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у переліку слідчих дій у справі за обвинуваченням народного депутата Надії Савченко є призначення судово-психіатричної експертизи.

Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді, відповідаючи на запитання народного депутата Антона Геращенка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У переліку першочергових слідчих дій, які заплановані на сьогодні, пунктом вісім стоїть призначення судової-психіатричної експертизи. Це зніме всі питання", - переконаний Луценко.

Водночас він наголосив, що не підтримує "розгорнуту широкомасштабну компанію оголосити Надію Савченко психіатрично нездоровою людиною".

 "Думаю, що це лише один із методів захисту для уникнення передбаченої законом кримінальної відповідальності. З якоїсь точки зору будь-який терорист у будь-якій країні світу, звичайно, має схиблений розум, бо додуматися ввезти 420-мм міномети, до яких додається 46 мін з радіусом ураження до 200 метрів... може не зовсім звичайна людина", - заявив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту 22 березня визнав законними, достатніми та обгрунтованими усі три подання Генеральної прокуратури щодо народного депутата Надії Савченко - про її притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт. Наразі ці подання розглядаються на засіданні Верховної Ради.

Читайте також: Депутат пропонує відправити Савченко на примусову психекспертизу

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР. Того ж дня він направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-