Луценко і Савченко посварилися на комітеті ВР

Луценко і Савченко посварилися на комітеті ВР

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко та народний депутат Надія Савченко посварилися під час засідання регламентного комітету ВР після представлення подань на Савченко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, у ході обговорення подання ГПУ Луценко зазначив, що "в історії вся кров починалася з маячні про застосування сили проти легальних органів влади".

На це Савченко відповіла: "Та ти шо? А згадай свої слова на Майдані!".

Генпрокурор продовжив: "Тому на сьогоднішній день ми маємо факт того, що декілька змовників вирішили знести конституційний лад шляхом терористичного акту. Причому звідки? Вся ця зброя була отримана безпосередньо від ватажка "ДНР".

Луценко зачитав свідчення одного з офіцерів ЗСУ, якого Савченко нібито вербувала для здійснення терористичного акту. За його словами, Савченко розповідала, що в "ДНР" не хочуть повертатися до складу України, доки президентом є Петро Порошенко, тому вони закликають міняти владу, а зі свого боку готові допомогти. 

"Надя, якщо ви хочете уже так покінчити з цією війною, то треба було підірвати Захарченка, а не Верховну Раду і уряд. Але ви зброю, отриману від терористів, доправили у Київ для розстрілу мирних людей з мінометів, для знищення влади", - сказав він.

На це Савченко відповіла: "Може, і підірвала б, але ви втрутилися".

Водночас генпрокурор зазначив, що за неправдиве повідомлення про замінування передбачене покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі, і закликав Савченко не прикидатися, що оприлюднені ГПУ докази про її причетність до планування теракту є "лише ілюзіями і сюрреалізмом".

Читайте також: На комітеті Савченко витягла із сумки гранати

Як повідомляв Укрінформ, Регламентний комітет у четвер визнав законними усі подання ГПУ щодо Савченко. Під час засідання комітету генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що, за даними слідства, в 2017 році керівник організації "Офіцерський корпус" Володимир Рубан і народний депутат Надія Савченко вступили у змову з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні.

15 березня Луценко у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР. Того ж дня він направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-