Комітет Ради не зміг провести співбесіду кандидатів у КСУ - відсутній кворум

Комітет Ради не зміг провести співбесіду кандидатів у КСУ - відсутній кворум

Укрінформ
Комітет ВР через відсутність кворуму не зміг провести співбесіди для чотирьох кандидатів на дві вакантні посади суддів КСУ за квотою Ради.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу заступник голови комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець.

"Спецперевірка по суддях пройдена. Ми не змогли провести співбесіду у зв'язку з відсутністю кворуму на засіданні комітету", - сказав він.

Ємець додав, що для проведення засідання необхідна присутність щонайменше 17 нардепів, однак представники парламентських фракцій від БПП та Опозиційного блоку здебільшого ігнорують зібрання.

"У нас кворум буває, але рідко. Це величезна проблема, бо зараз нам треба буде працювати над законопроектом про Антикорупційний суд. Там близько 2 тисяч правок і без засідання комітету ми не зможемо сформувати пропозиції і передати парламенту для прийняття рішення", - зазначив Ємець.

Читайте також: Комітет ВР не зміг розглянути законопроект про нацбезпеку

Як повідомлялося, у КСУ є дві вакантні посади суддів за квотою парламенту. Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя на ці вакансії відібрав чотирьох претендентів. Після проведення співбесіди комітет має висунути їхні кандидатури для голосування у залі парламенту. Переможуть ті кандидати, за призначення яких проголосує найбільша кількість нардепів.

Претендентами на посаду суддів від БПП виступають Якимчук Наталія Яківна і Завгородня Ірина Миколаївна, від фракції "Батьківщина" - Короткевич Микола Євгенович, а від "Народного фронту" - Первомайський Олег Олексійович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-