Савченко хоче через суд повернутися до комітету ВР з нацбезпеки

Савченко хоче через суд повернутися до комітету ВР з нацбезпеки

Документ
Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко подала адмінпозов до Верховного суду України про визнання незаконною та скасування постанови ВР щодо виключення її з членів Комітету з нацбезпеки та оборони.

Про це Савченко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні мною було подано адміністративний позов до Верховного суду України про визнання незаконною та скасування постанови Верховної Ради України щодо виключення мене із членів Комітету з національної безпеки та оборони. Відзначу, що постанова, яку депутати проголосували на засіданні сесії Верховної Ради 15 березня, є незаконною та підлягає скасуванню, оскільки підстави, визначені діючим законодавством, для прийняття такого рішення відсутні", - йдеться у повідомленні.

За словами Савченко, механізм позбавлення членства у комітеті відсутній: "Неможливо виключити члена комiтету з комiтету. В законодавствi України є тiльки механiзми вiдкликання голови комiтету, заступника голови та секретаря комiтету".

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що народний депутат Надія Савченко особисто планувала теракт у ВР. Зокрема, за його словами, Савченко хотіла використовувати дві гранати для підриву урядової ложі, за допомогою мінометів обвалити купол ВР, а людей розстріляли б із автоматів. Того ж дня генпрокурор направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Верховна Рада 15 березня виключила Савченко зі складу Комітету з питань національної безпеки і оборони.

16 березня до Комітету ВР з питань регламенту та організації роботи Ради надійшло подання ГПУ щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту Савченко.

Читайте також: У комітеті Ради пояснили, чому відклали розгляд подання щодо Савченко

Представник Президента у ВР Ірина Луценко понформувала, що Верховна Рада розгляне подання Генеральної прокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт позафракційного народного депутата Надії Савченко 22 березня.

Савченко була номером першим у списку "Батьківщини" під час позачергових парламентських  виборів у 2014 році. На той час вона вважалася політв'язнем у Росії.  Після визволення Савченко увійшла до фракції "Батьківщини", але у грудні 2017 року її було виключено зі складу фракції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-