У комітеті Ради пояснили, чому відклали розгляд подання щодо Савченко

У комітеті Ради пояснили, чому відклали розгляд подання щодо Савченко

Укрінформ
Регламентний комітет Верховної Ради переніс розгляд клопотань Генпрокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Надії Савченко із середи на ранок четверга, 22 березня, через клопотання генпрокурора Юрія Луценка.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив перший заступник голови регламентного комітету та в.о. голови комітету Павло Пинзеник.

«Засідання було перенесено відповідно до клопотання генерального прокурора України, який клопоче про це з огляду на інтереси досудового розслідування. Ми пішли йому назустріч і перенесли на завтра на 8.30», - сказав він.

Разом із тим Пинзеник підкреслив, що він прийматиме рішення стосовно обгрунтованості та законності подань ГПУ щодо Савченко після заслуховування на засіданні комітету генпрокурора та самої Савченко.

Він також додав, що термін подачі до комітету її письмових пояснень спливає у середу ввечері.

Читайте також: Нардеп оприлюднив подання ГПУ на притягнення до відповідальності Савченко

Крім того, як додав заступник голови профільного комітету, народний депутат від БПП Володимир Арешонков, досі не сплив термін для надання Надією Савченко письмових пояснень.

«Вона ще не надала письмових пояснень. До кінця дня у неї є ще термін, до 18-ї години. Тому щоб потім вона не могла оскаржувати в судовому порядку ці питання, ми будемо чекати до кінця дня. Скоріш за все, засідання комітету може бути зранку завтра о 8.30», - сказав Арешонков.

Як повідомлялось, засідання регламентного комітету з розгляду подань ГПУ щодо Савченко раніше планувалося на середу на 15.00. Згодом з'явилася інформація про перенесення засідання на ранок 22 березня.

Заступник голови регламентного комітету Володимир Арешонков пояснив перенесення засідання із середи на четвер тим, що ще не завершився термін подачі Савченко письмових пояснень з приводу відповідних подань генпрокурора.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що народний депутат Надія Савченко особисто планувала теракт у ВР. 

Того ж дня генпрокурор направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. 

16 березня до Комітету ВР з питань регламенту та організації роботи Ради надійшли подання ГПУ щодо Савченко. 

Верховна Рада планує розглянути ці подання Генеральної прокуратури 22 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-