Нардеп оприлюднив подання ГПУ на притягнення до відповідальності Савченко

Нардеп оприлюднив подання ГПУ на притягнення до відповідальності Савченко

Документ
Укрінформ
Нардеп Антон Геращенко оприлюднив подання ГПУ на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Надії Савченко, яку підозрюють в плануванні теракту в парламенті України.

Відповідні документи він виклав на своїй сторінці у Facebook.

«За підсумком вивчення документів вирішив голосувати за зняття з неї депутатської недоторканності і не буду голосувати за її затримання і арешт», – написав він.

"Не хочу створювати для неї образ жертви... Вважаю правильним, аби Генеральний прокурор Юрій Луценко, замість подання на арешт Надії Савченко, подав документи на згоду Верховної Ради на її примусове обстеження в псих лікарні", - додав Геращенко.

Водночас підтвердження достовірності оприлюднених документів немає. Ні Савченко, ні прокуратура не підтверджували справжність оприлюднених текстів.

Читайте також: Савченко стверджує, що Банкова хотіла її "ліквідувати"

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що народний депутат Надія Савченко особисто планувала теракт у ВР. Зокрема, за його словами, Савченко хотіла використовувати дві гранати для підриву урядової ложі, за допомогою мінометів обвалити купол ВР, а людей розстріляли б із автоматів.

Того ж дня генпрокурор направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко. Згодом з'явилася інформація про те, що у своїй сумці Савченко переносила три бойові гранати.

Читайте також: Савченко розповіла про гранату в сумці та “плани” підірвати Раду

16 березня до Комітету ВР з питань регламенту та організації роботи Ради надійшло подання ГПУ щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту Савченко. Представник Президента у ВР Ірина Луценко поінформувала, що Верховна Рада розгляне подання Генеральної прокуратури 22 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-