Савченко стверджує, що Банкова хотіла її

Савченко стверджує, що Банкова хотіла її "ліквідувати"

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко звинуватила Адміністрацію Президента у намірах нібито її "фізично ліквідувати".

Про це нардеп заявила під час брифінгу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перший раз я отримала попередження, що є наказ Банкової на мою "фізичну ліквідацію", від Адміністрації Президента, від Таранова (заступника глави АП Андрій Таранов, який загинув 18 вересня 2016 року на Дніпрі у Києві - ред.), невдовзі після чого він загинув. Другого разу я отримала попередження від зовнішньої розвідки, що є наказ на мою "ліквідацію". Знову таки з Банкової. Моя сестра особисто їздила спілкуватися з Кондратюком Валерієм (заступник глави АП з 15 жовтня 2016 року - ред.), щоб це зупинити. Третього разу мене попередили, що так само я стою під ліквідацією з Банкової, і назвали підрозділ спеціальних сил, який буде виконувати цю роботу", - заявила вона.

За словами Савченко, вона зрозуміла, що "четвертого разу її можуть не попередити", і тому вирішила "якомога ближче приблизити тих, кому поставлено було завдання на мою ліквідацію".

"Коли я зрозуміла, що "об'єкт А" (особи, якім нібито був даний наказ на ліквідацію Савченко – ред.) увійшов зі мною в контакт, то я спробувала закрутити ситуацію так, щоб можна було створити в майбутньому політичну провокацію", - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Савченко раніше у вівторок заявила, що вона неодноразово отримувала погрози та інформацію про те, що її "хочуть ліквідувати". За словами депутата, з цією метою до неї підіслали "об'єкт А", який нібито нотував її слова, а потім передавав цю інформацію правоохоронним органам.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що народний депутат Надія Савченко особисто планувала теракт у ВР. Зокрема, за його словами, Савченко хотіла використовувати дві гранати для підриву урядової ложі, за допомогою мінометів обвалити купол ВР, а людей розстріляли б із автоматів.

Читайте також: Савченко розповіла про гранату в сумці та “плани” підірвати Раду

Того ж дня генпрокурор направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Згодом з'явилася інформація про те, що у своїй сумці Савченко переносила три бойові гранати.

16 березня до Комітету ВР з питань регламенту та організації роботи Ради надійшло подання ГПУ щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту Савченко.

Представник Президента у ВР Ірина Луценко поінформувала, що Верховна Рада розгляне подання Генеральної прокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт позафракційного народного депутата Надії Савченко 22 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-