"Правка Лозового": комітет ВР має оцінити новий законопроект - Гройсман

Укрінформ
Оцінку законопроекту, який має зупинити дію так званої "правки Лозового", має дати профільний парламентський комітет.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Я розумію так, що на наступному тижні парламент має виправити цю ситуацію, яка, напевно, має місце. Тільки сьогодні ці норми вступили в законну силу, наскільки я розумію, ми швидко побачимо, чи є там негативні впливи, чи немає. Але це те, що потребує врегулювання, і, я думаю, має бути врегульоване беззаперечно в стінах українського парламенту. Наступний тиждень є пленарний. Ми, як уряд, повністю підтримуємо ліквідацію будь-яких проблем, які гальмують ефективне розслідування і так далі, але оцінку, будь ласка, в рамках комітету надайте. І ми це сприймемо", -  зазначив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, голова підкомітету з питань митної справи та удосконалення Митного кодексу України Комітету ВР з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Об'єднання "Самопоміч" Тетяна Острікова зазначила, що до Ради планують внести новий законопроект на заміну відхиленого в четвер проекту №7547 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення кримінального судочинства", який мав зупинити дію "правки Лозового".

15 березня Верховна Рада України відхилила законопроект № 7547 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення кримінального судочинства".

Окрім того, з 15 березня набули чинності так звані "правки Лозового" до Кримінально-процесуального кодексу. Згідно з ними, без довідки з суду поховання неможливе, навіть якщо людина померла вдома природною смертю.

Читайте також: Рада відхилила закон, який мав зупинити дію "правки Лозового"

Окрім цього, слідчий вже не призначатиме експертизу, а дозвіл на проведення експертизи має дати суд. На це рішення може піти не менше 72 годин. Також згідно з цими правками, якщо впродовж 18 місяців не розкриті навіть найважчі злочини, їх автоматично закриватимуть.

13 березня Верховна Рада відклала на невизначений термін розгляд законопроекту, що зупиняє дію скандальної поправки народного депутата Андрія Лозового щодо поховання померлих. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав Верховну Раду внести зміни до КПК, які з 15 березня можуть істотно ускладнити роботу правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-