Рада взялася за розгляд подання на Бакуліна

Рада взялася за розгляд подання на Бакуліна

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада почала розглядати подання генпрокурора Юрія Луценка щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Євгена Бакуліна (фракція "Опозиційний блок").

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

На засіданні ВР присутній генеральний прокурор України Юрій Луценко. За його словами, встановлено конкретні рахунки та осіб, які брали участь у злочинних оборудках. 

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання до парламенту про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й обрання запобіжного заходу депутату з фракції "Опозиційний блок" Євгену Бакуліну.

За словами Луценка, подання про притягнення Бакуліна до кримінальної відповідальності підготовлено у зв'язку з розслідуванням справи про закупівлю у 2011 році нафтобурових установок за завищеною ціною, відомих під назвою "вишки Бойка".

Читайте також: З Бакуліна можна зняти недоторканність заочно - генпрокурор

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року його затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах. Згодом Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в сумі 10 млн грн. 

12 березня Комітет з питань регламенту та організації роботи Ради визнав законними усі три подання генпрокурора щодо притягнення Бакуліна до кримінальної відповідальності, його затримання і арешту. Сам Бакулін був відсутній на засіданні комітету, він надав комітетові клопотання про заслуховування замість нього його адвокатів через те, що він на той час «перебував на лікарняному». В.о. голови комітету Павло Пинзеник повідомив присутнім на засіданні комітету, що Бакулін у своєму зверненні вказав два різні лікувальні заклади, де він лікується.

Раніше Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляв, що парламент у четвер, 15 березня, першим питанням розгляне надання згоди на притягнення Бакуліна до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-