З Бакуліна можна зняти недоторканність заочно - генпрокурор

З Бакуліна можна зняти недоторканність заочно - генпрокурор

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що з народного депутата Євгена Бакуліна варто зняти недоторканність заочно.

Про це він сказав журналістам у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Закон нам говорить про те, що у заочному порядку з нього можна і треба зняти депутатську недоторканність, оголосити у державний, а потім міждержавний розшук, а далі все залежить від пана Бакуліна”, - сказав Луценко.

За словами генпрокурора, Бакулін міг би укласти угоду зі слідством, надавши конкретні дані про інших учасників злочинної організації і деталі їх злочинної діяльності (утім, цей варіант Луценко вважає малоймовірним).

Генпрокурор зазначив, що у першу чергу його цікавлять кошти, здобуті злочинним шляхом.

“Такі дії дозволять нам розпочати арешти рахунків, відстеження коштів за кордоном, накладення на них арешту із ймовірним поверненням до українського бюджету”, - додав він.

Керівник ГПУ наголосив на тому, що заочне засудження не є фікцією, яку нав’язують, а є необхідною умовою для повернення коштів. “Якщо ми не можемо навіть фізично засудити тих, хто вчинив злочин щодо країни, такий порядок заочного засудження дає можливість конфіскувати кошти, які вони вкрали. Приклад  - повернення 1,5 млрд від злочинної організації Януковича”, - сказав генпрокурор.

Читайте також: БПП голосуватиме за дозвіл на арешт Бакуліна

Як повідомляв Укрінформ, Генпрокуратура просить Верховну Раду зняти недоторканність з нардепа Євгена Бакуліна, якого підозрюють у привласненні та відмиванні коштів в особливо великих розмірах.

Раніше Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляв, що парламент у четвер, 15 березня, першим питанням розгляне надання згоди на притягнення Бакуліна до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-