Луценко: Савченко може перебувати в Іспанії

Луценко: Савченко може перебувати в Іспанії

Укрінформ
За інформацією правоохоронних органів, народний депутат Надія Савченко може перебувати в Іспанії.

Про це заявив у коментарі журналістам генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє Укрінформ.

"За орієнтовними даними, вона (Савченко - ред.) перебуває на території Іспанії, тому, користуючись можливістю ЗМІ, я прямо звертаюся до неї з проханням завтра на 11 годину прибути на допит до слідчого СБУ та дати пояснення у справі... Якщо вона цього не зробить, я як генеральний прокурор маю достатньо підстав і повноважень для того, щоб внести у Верховну Раду подання про зняття депутатської недоторканності, затримання і арешт цього народного депутата", - сказав керівник ГПУ.

Він наголосив, що слідство має достатньо великий обсяг доказів, у тому числі відео- й аудіозаписів, які розкривають картину запланованого терористичного акту у стінах Верховної Ради.

"У зв'язку з цим ми не тільки арештували Рубана, але і звернулися до народного депутата Надії Савченко з проханням прибути на допит до слідчого СБУ", - заявив Луценко.

Як повідомлялося, Служба безпеки України направила народному депутату Надії Савченко виклики на допит на 13 і 15 березня у справі Володимира Рубана. У СБУ її ждуть 15 березня об 11:00.

У свою чергу Савченко заявила, що перебуватиме з робочою поїздкою в Страсбурзі до 16 березня. Вона також повідомила, що не отримувала офіційної повістки про виклик на допит.

Рубан був затриманий уранці 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в'їзду та виїзду «Майорськ» під час спроби ввезти з тимчасово окупованої території арсенал зброї, схований серед меблів.

Суддя Шевченківського райсуду 9 березня під час засідання з обрання запобіжного заходу Рубану повідомив, що його підозрюють, зокрема, у підготовці замаху на Президента Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Читайте також: До Ради можуть внести подання на зняття недоторканності з Савченко

Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави.

Рубан у 2015-2016 роках виконував функції перемовник щодо звільнення полонених, яких утримують на території окупованої Донеччини та Луганщини.

27 лютого 2017 року СБУ скасувала йому дозвіл на перетин лінії зіткнення на Донбасі. Таку заборону СБУ запровадила після того, як він та народний депутат Надія Савченко прибули в окупований Донецьк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-