До Ради можуть внести подання на зняття недоторканності з Савченко

До Ради можуть внести подання на зняття недоторканності з Савченко

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко не виключає внесення до Верховної Ради найближчим часом подання про зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко.

Про це він заявив на засіданні комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, передає Укрінформ.

"Якщо Надія Савченко не з'явиться на допит завтра, я змушений буду внести подання про притягнення до відповідальності народного депутата", - сказав генпрокурор.

Луценко додав, що під час розгляду цього питання можна буде побачити, наскільки "ми близькі до прірви як держава, яка знаходиться у зовнішній і внутрішній війні".

Як повідомлялося, Служба безпеки України направила народному депутату Надії Савченко виклики на допит на 13 і 15 березня у справі Володимира Рубана. У СБУ її ждуть 15 березня об 11:00.

Читайте також: Луценко: Савченко може перебувати в Іспанії

У свою чергу Савченко заявила, що перебуватиме з робочою поїздкою в Страсбурзі до 16 березня. Вона також повідомила, що не отримувала офіційної повістки про виклик на допит.

Рубан був затриманий уранці 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в'їзду та виїзду «Майорськ» під час спроби ввезти з тимчасово окупованої території арсенал зброї, схований серед меблів.

Суддя Шевченківського райсуду 9 березня під час засідання з обрання запобіжного заходу Рубану повідомив, що його підозрюють, зокрема, у підготовці замаху на Президента Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави.

Рубан у 2015-2016 роках виконував функції переговірника щодо звільнення полонених, яких утримують на території окупованої Донеччини та Луганщини.

27 лютого 2017 року СБУ скасувала йому дозвіл на перетин лінії зіткнення на Донбасі. Таку заборону СБУ запровадила після того, як він та народний депутат Надія Савченко прибули в окупований Донецьк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-