Парубій закрив вечірнє засідання Ради

Парубій закрив вечірнє засідання Ради

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закрив вечірнє пленарне засідання у вівторок, 13 березня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України оголошую закритим", - сказав спікер.

Під час цього засідання Рада прийняла закон "Про внесення зміни до Закону України "Про реабілітацію інвалідів України" щодо встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції", згідно з яким для осіб із інвалідністю, які втратили кінцівки,  та зокрема для учасників АТО, в яких було ампутовано руки або ноги, встановлюються додаткові соціальні гарантії. Зокрема учасникам АТО, які мають таку інвалідність, група інвалідності встановлюється безстроково та на ступінь вище.

Окрім того, ВР у вівторок ухвалила пропозиції Президента до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стабілізації діяльності Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" у зв'язку з тимчасовою окупацією території України".

Також депутати прийняли закон про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму.

Водночас на доопрацювання у профільний комітет і на повторне перше читання парламент повернув три законопроекти - урядовий 6430, депутатський 7450 і технічний 5395, які передбачали внесення змін до законів і законодавчих актів України стосовно діяльності Державного бюро розслідувань.

Перше читання пройшов законопроекту #4571 "Про внесення змін до статті 5 закону України "Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних" (щодо подолання піратства та поліпшення інвестиційного клімату)", який передбачає створення механізму, коли правовласники зможуть додатково контролювати видачу контрольних марок.

Читайте також: У Парубія нічого не знають про "європейське відрядження" Савченко

Разом з тим, Верховна Рада відклала розгляд законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення кримінального судочинства" №7547, на якому наполягала Національна поліція.

Наприкінці засідання парламенту ухвалив постанову щодо перейменування восьми населених пунктів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-