Парубій заявляє про загрозу атак на Раду

Парубій заявляє про загрозу атак на Раду

Укрінформ
Ситуація щодо затримання спецслужбами голови «Офіцерського корпусу» Володимира Рубана демонструє необхідність посилення заходів безпеки у парламенті на випадок атак з боку Російської Федерації.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час брифінгу в понеділок 12 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наміри Російської Федерації щодо дестабілізації ситуації в Україні залишаються і є актуальними як ніколи, в тому числі і з великою кількістю жертв. Я весь час наголошував, що їхньою головною ціллю для атаки є український парламент. На жаль, уся зброя, яка була вилучена, демонструє, наскільки вразливим може бути український парламент до подібного роду атак. Міномети, які можуть на кількасот метрів кидати бойові гранати, дозволяють непомітно атакувати український парламент. І це загроза дуже високого рівня», - пояснив Парубій.

Водночас спікер наголосив, що разом зі збільшенням заходів безпеки важливим є розуміння того, що українські спецслужби змогли перехопити лише один зі сценаріїв дестабілізації.

«Треба розуміти, що це не єдиний сценарій. І тому важлива безпека як у Верховній Раді, так і в урядовому кварталі, а також важливим є розуміння цією проблеми у залі Верховної Ради і спільна дія з недопущення цих сценаріїв», - додав Парубій.

Читайте також: Мосійчук: «переговорник» Рубан намовляв військових на виконання терактів

Як повідомлялося, Володимира Рубана затримано зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в'їзду та виїзду «Майорськ» при спробі перевезти арсенал зброї.

Рубану оголосили про підозру у підготовці теракту та незаконному володінні зброєю.

Суддя Шевченківського райсуду 9 березня під час засідання з обрання запобіжного заходу повідомив, що Рубана підозрюють, зокрема, у підготовці замаху на Президента України Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова.

За даними прокуратури, які на засіданні суду зачитав суддя, Рубана підозрюють у підготовці теракту в урядовому кварталі, атаки на Верховну Раду та вбивства депутатів та інших державних діячів з використанням гранатометів і мінометів.

Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави.

Голова СБУ Василь Грицак на брифінгу заявив, що операцією із затримання Рубана вдалося запобігти масштабним терактам у Києві та в інших містах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-