Меркель – про

Меркель – про "Мінськ": Немає виконання навіть першого пункту угод

Укрінформ
Про зняття санкцій з Росії можна буде говорити лише тоді, коли будуть дійсно значимі кроки у виконанні Мінських угод.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель на брифінгу в понеділок перед підписанням коаліційної угоди між Християнсько-демократичним союзом, Християнсько-соціальним союзом і Соціал-демократичною партією Німеччини, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Було б правильним, якби ми спочатку мали пару кроків, а потім говорили б про питання санкцій. Але це мають бути дійсно якісно важливі кроки", - сказала лідер ХДС, уточнивши, що чекає таких кроків від обох сторін - від Росії і від України.

Меркель назвала в якості важливих кроків розміщення місії "блакитних шоломів" на Донбасі і висловила надію на те, що це питання, яке розглядається в ООН місяцями, буде вирішено.

Вона з прикрістю констатувала, що на Донбасі як і раніше не вдається дійти до дійсно стабільного перемир'я, тобто немає 100-процентного виконання навіть першого пункту Мінських угод.

Читайте також: ЄС на півроку продовжив санкції проти 150 чиновників і 38 компаній РФ

Меркель також заявила, що чекає виборів в Росії, після чого можна буде говорити далі. "Я роблю ставку на те, що після виборів в Росії ми зможемо по-справжньому запустити процес і просунутися в якісному плані", - сказала глава німецького уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-