БПП підтримає зміни до КПК, за винятком норм, що нівелюють

БПП підтримає зміни до КПК, за винятком норм, що нівелюють "Маски-стоп"

Укрінформ
Фракція БПП має намір підтримати законопроект № 7547 щодо внесення змін до КПК, на яких наполягає Нацполіція, за виключенням норм, що можуть посилити тиск на бізнес.

Про це на засіданні Погоджувальної ради сказав голова фракції Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо звернути увагу Верховної Ради на законопроект № 7547 в частині, яка допоможе у розкритті вбивств, збройних нападів - ми обов'язково це підтримаємо. Але ми не можемо підтримувати будь-які положення, які збільшать тиск на бізнес. Тому ми підтримуємо прийняття цього законопроекту, але за умови, якщо з нього будуть вилучені ті статті, які проти чесного українського бізнесу», - заявив Герасимов.

Пізніше Голова Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що з приводу прийняття цього законопроекту відбулися консультації з представниками профільного комітету та з урядом.

«Напевно логіка є в тому, щоб ми ці сумнівні норми, вже приймаючи в першому читанні, змогли вилучити з цього законопроекту. Я думаю, що це буде загальне розуміння і загальна позиція парламенту», - наголосив спікер.

Читайте також: Зміни до КПК, яких хоче поліція, можуть бути не раніше 15 березня - комітет ВР

За його словами, деякі норми зазначеного законопроекту фактично нівелюють прийняття парламентом закону «Маски-шоу - стоп».

Як повідомлялося, у Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 3 березня не виключали, що парламент зможе змінити положення КПК, які вступають у силу 15 березня, і які, на думку Нацполіції, можуть заблокувати роботу правоохоронної системи. 

За словами першого заступника комітету Миколи Паламарчука, Комітет рекомендував ухвалити за основу законопроект № 7547 за авторства, зокрема, депутатів з фракції «Самопоміч» Олени Сотник, Тетяни Острікової. Це законопроект, спрямований на усунення недоліків, що з'явилися в КПК внаслідок ухвалення ВР 3 жовтня 2017 року Закону про внесення змін до низки кодексів та інших законодавчих актів, який, серед іншого, змінив порядок розгляду клопотань про заходи забезпечення провадження, проведення експертизи в кримінальному провадженні.

1 березня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що якщо до КПК до 15 березня не будуть внесені певні зміни, то робота правоохоронної системи буде паралізована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-