Зміни до КПК, яких хоче поліція, можуть бути не раніше 15 березня - комітет ВР

Зміни до КПК, яких хоче поліція, можуть бути не раніше 15 березня - комітет ВР

Укрінформ
У комітеті ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не виключають, що Рада зможе змінити положення КПК, які, на думку Нацполіції, можуть заблокувати роботу правоохоронної системи.

Про це Укрінформу повідомив перший заступник комітету Микола Паламарчук.

«Я впевнений, що в нас на засіданні Верховної Ради 15 числа можна вже буде ставити цей законопроект на розгляд для того, щоб відмінити поправки, які можуть спричинити значні складнощі у проведенні розслідування», - зазначив він, не включивши, що відповідний законопроект може бути ухвалено Радою відразу в цілому.

За словами Паламарчука, комітет розглянув два законопроекти, якими пропонується фактично скасувати положення, які були внесені в КПК при ухваленні судової реформи у жовтні 2017 року. «Один законопроект зняв Антон Геращенко на користь законопроекту Сотник. Ми розглянули законопроект Сотник і направили його на розгляд парламенту, рекомендувавши ухвалити за основу», - сказав він. Паламарчук наголосив, що були наполягання винести зазначений проект на розгляд сесійної зали ще у четвер, але комітет наполягав, що «не можна відмінити те, що не вступило у законну силу».

Законопроект № 7547, авторами якого є, зокрема, депутати з фракції «Самопоміч» Олена Сотник, Тетяна Острікова, спрямований на усунення недоліків, що з’явились в КПК внаслідок ухвалення Верховною Радою 3 жовтня 2017 року закону «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», який, серед іншого, змінив порядок розгляду клопотань про заходи забезпечення провадження, проведення експертизи в кримінальному провадженні та запровадив можливість оскарження повідомлення про підозру на стадії досудового розслідування.

Водночас Паламарчук вважає, що законопроект доцільно ухвалити 15 березня у першому читанні і доопрацювати його. «Ніякого колапсу в роботі правоохоронної системи не буде», - наголосив депутат.

Читайте також: Князєв попереджає: правоохоронна система стане, якщо не змінити КПК

Як повідомлялось, 1 березня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що якщо до Кримінального процесуального кодексу до 15 березня не будуть внесені певні зміни, то робота правоохоронної системи буде паралізована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-