У документах НАТО відсутній статус євроатлантичних прагнень - Пристайко

У документах НАТО відсутній статус євроатлантичних прагнень - Пристайко

Укрінформ
Незважаючи на той факт, що в офіційних документах НАТО відсутній статус євроатлантичних прагнень, це означає, що така країна може стати членом Альянсу в майбутньому.

Про це в коментарі журналістам у Брюсселі заявив глава Місії України при НАТО Вадим Пристайко.

«Формально такий статус ніде в офіційних документах Альянсу не закріплений. Але, що сталося – Україна була визнана однією з тих країн, яка хоче приєднатися до НАТО. Усього є чотири країни, які на сьогодні Альянс визнає як своїх майбутніх членів. Можна використати слово «кандидатство», але такої формальної фрази у документах НАТО не існує», - пояснив посол.

Пристайко наголосив, що офіційному визнанню євроатлантичних прагнень України передувала довга політична активність і дипломатична робота.

Зокрема, нагадав посол, Україна відкинула позаблоковість і заявила про кінцеву мету набуття членства в Альянсі.

«Були зустрічі Президента України з Генеральним секретарем НАТО. Був лист Президента до глави Альянсу. Це була «тиха дипломатія», яка дала влучні результати, які ми нині бачимо», - відзначив Пристайко.

Посол повідомив, що це є консолідоване рішення Альянсу, яке було зафіксоване генсеком Єнсом Столтенбергом.

Читайте також: НАТО визнало євроатлантичні прагнення України

На уточнююче запитання, що ж такий статус означає для України, глава Місії України при НАТО наголосив, що треба буде ще сильніше працювати.

Як повідомляв Укрінформ, Північноатлантичний альянс офіційно включив Україну до переліку чотирьох країн, які заявили про свої наміри стани членами НАТО у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-