Порошенко каже, що #Прикрути - не тема для жартів і тролінгу

Порошенко каже, що #Прикрути - не тема для жартів і тролінгу

Укрінформ
В Україні останнім часом зроблено величезні кроки для стимулювання власного видобутку газу, що дасть нам змогу незабаром стати енергетично незалежною державою.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Щодо видобутку, мені здається, що і я як президент, і уряд, і парламент зробили величезні кроки для того, щоб стимулювати всіх (видобувників) без винятку. Я противник того, щоб державні підприємства отримували якісь переваги, руйнуючи інвестиційний клімат і конкурентність. І взагалі вважаю державу неефективним власником», - сказав Порошенко

Він зазначив, що останнім часом були ухвалені важливі рішення для стимулювання власного видобутку газу.

Порошенко також підкреслив, що здобуттю енергонезалежності сприяє і енергоефективність. У цьому контексті він відзначив, що Україна, яка споживала майже 50 млрд кубів імпортного газу, скоротила його споживання більш як удвічі. 

Читайте також: Порошенко хоче на ринку енергетики такої конкуренції, як у ЄС

Президент висловив упевненість, що Україна здатна найближчим часом стати енергетично незалежною. «І мені байдуже, в кого Україна і українські підприємства будуть купувати газ, видобутий в Україні, - у «Шеврона», в «Украгазвидобування», у «Шелл» або в будь-якого інвестора, який прийде до нас з надсучасними технологіями, з надсучасною швидкістю буріння, з надсучасними методами розвідки, і забезпечить нам енергетичну незалежність. Але я твердо вірю, що наші кроки дуже наблизили нас до цього процесу», - акцентував Порошенко. 

Водночас він наголосив, що тема «Прикрути» не має жодного стосунку до видобутку газу, оскільки йдеться про солідарність громадян, тому він не дозволить перевести це «в жарт або в якийсь тролінг». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-