На Міжпарламентській раді Україна-НАТО нагадали про

На Міжпарламентській раді Україна-НАТО нагадали про "домашню роботу"

Укрінформ
Учасники Міжпарламентської ради Україна-НАТО переконані, що санкції проти Росії мають зберігатися до повного виконання нею Мінських угод.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на брифінгу в рамках засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО, що відкрився в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обговорення проблематики військового, оборонно-безпекового, економічного та інших аспектів партнерства, що визначають порядок денний взаємовідносин Україна-НАТО, засвідчує, що санкції країн-членів ЄС та НАТО проти Росії актуальні й мають тривати до повного виконання нею Мінських угод. А це означає не тільки відновлення заходів безпеки, звільнення заручників, а й звільнення східної ділянки українсько-російського держкордону та відновлення контролю на кордоном українською стороною", - наголосила Геращенко.

За її словами, у програмі дводенного засідання за участю представників України та 12 держав-членів НАТО обговорення подальшої співпраці. "Йдеться про імплементацію нашого законодавства до відповідних актів держав НАТО. Тільки за умови виконання цієї домашньої роботи зможемо претендувати на членство в НАТО", - додала Геращенко.

У цьому контексті важливо те, зауважила вона, що "Президент України подав до Верховної Ради законопроект "Про національну безпеку і оборону", бо цим актом закладаються новели, які допоможуть досягти тих стандартів у реформуванні оборонного і безпекового секторів, які є в країнах-членах НАТО. Одне з положень законопроекту передбачає появу в Україні цивільного міністра оборони".

За словами першого віце-спікера, "державні структури уже розпочали діяльну підготовку до Парламентської асамблеї НАТО, яка відбудеться в Україні у 2020 році. І на сьогоднішньому засіданні Міжпарламентської ради голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов вніс пропозицію про проведення асамблеї саме в Одесі".

Читайте також: В Одесі відкрилася Міжпарламентська рада Україна-НАТО

Зі свого боку віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що "Міжпарламентська рада Україна-НАТО уже з перших днів агресії Росії проти України зайняла чітку позицію стосовно російської делегації: відтоді представники Москви позбавлені можливості брати участь у роботі Парламентської асамблеї НАТО”. За її словами, “тут і зараз чітко усвідомлюють, що Росія досі не демонструє жодних кроків у напрямку виконання Мінських домовленостей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-