В Одесі відкрилася Міжпарламентська рада Україна-НАТО

В Одесі відкрилася Міжпарламентська рада Україна-НАТО

Фото
Укрінформ
В Одесі розпочалося засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО.

Предметом обговорення стали актуальні проблеми співробітництва між Україною та НАТО, оцінки виконання Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО в 2017 році, розбудова Збройних сил України і нарощування російської військової спроможності в Чорному морі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Міжпарламентська рада Україна-НАТО/ Фото Ніни Ляшонок

У засіданні беруть участь перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, член Парламентської асамблеї НАТО, канадський сенатор Рейнелл Андрейчук, члени уряду України Іванна Климпуш-Цинцадзе та Володимир Черниш.

Співголови Міжпарламентської ради Геращенко та Андрейчук, а також віце-прем'єр Климпуш-Цинцадзе вже виступили на засіданні.

"Засідання Міжпарламентської ради відбувається у трагічні дні четвертої річниці агресії, вчиненої Росією проти України. Березневі події, пов'язані з порушенням Росією поставок газу до країн ЄС, свідчать про те, що Росія залишається осередком небезпеки на європейському континенті. Тому є такими актуальними завдання зміцнення обороноздатності України та єдності дій учасників НАТО.  Члени парламенту ухвалили останнім часом низку законодавчих актів, що зміцнюють фундамент ЗСУ та інших силових структур", - зазначила Геращенко.

За словами Климпуш-Цинцадзе, у рамках виконання Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО в 2017 році реалізовано 307 важливих заходів, що служать зміцненню оборонного співробітництва.

Читайте також: Світ адекватно оцінює газовий шантаж Росії - Ірина Геращенко

У програмі  заходів Міжпарламентської ради Україна-НАТО - відвідання учасниками засідання однієї з військово-морських баз ЗСУ, де вони оглянуть її інфраструктуру, поспілкуються з командуванням та корабельним складом, відвідають флагман ВМС ЗСУ - фрегат «Гетьман Сагайдачний».

Окрім того, учасники Міжпарламентської ради Україна-НАТО проведуть зустрічі зі студентами та викладачами Одеського національного університету імені Іллі Мечникова та представниками неурядових організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-