Україна, Молдова та Грузія захищають Євросоюз від агресії РФ - Парубій

Україна, Молдова та Грузія захищають Євросоюз від агресії РФ - Парубій

Укрінформ
Під час Міжпарламентської безпекової конференції у Кишиневі спікери парламентів України, Молдови та Грузії підписали відкритий лист головам парламентів європейських країн щодо оцінки  "Північного потоку- 2" як фактору дестабілізації.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, повідомляє офіційний веб-портал Верховної Ради України.

"Сьогодні було підписано два важливих документи: Спільну заяву голів парламентів Грузії, Республіки Молдова щодо підтвердження своєї відданості європейській інтеграції як єдиному та найбільш ефективному механізму забезпечення безпеки, процвітання та довготермінового стабільного й демократичного розвитку у наших країнах та Відкритий лист головам парламентів європейських країн щодо оцінки "Північного потоку- 2" як фактору дестабілізації", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія перетворила газ на інструмент тиску і геополітичних загроз - дипломат

На думку Парубія, необхідно змінити саме позиціонування і підхід та ставлення до наших країн. 

"Наші країни сьогодні, потерпаючи від окупації, захищають країни ЄС від агресії, яка йде з Росії. І тому ми повинні спільним голосом говорити про наші проблеми, про наші потреби і про нашу позицію, для того, щоб наша позиція була більш чіткою та врахованою", - зазначив він.

Також Парубій повідомив, що він запропонував своїм колегам за аналогією тристоронньої Парламентської Асамблеї Україна-Литва-Польща створити тристоронню Парламентську Асамблею Україна – Молдова – Грузія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-