Тимчасовий притулок: адвокат розказав про статус Януковича в Росії

Тимчасовий притулок: адвокат розказав про статус Януковича в Росії

Укрінформ
Екс-президент України Віктор Янукович, який наразі проживає в РФ, не має наміру отримувати російське громадянство.

Про це у коментарі журналістам після прес-конференції Януковича в Москві заявив адвокат екс-президента Віталій Сердюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Януковичем отримано раніше було свідоцтво про тимчасовий притулок громадянину України. ... А щодо отримання російського громадянства - таке питання ніколи не розглядалося Віктором Федоровичем, це питання ніколи ним не обговорювалося, все інше - дрібні інформаційні вкидання", - сказав Сердюк.

Раніше Янукович, якого обвинувачують в Україні у державній зраді, заявив, що не зустрічається з президентом РФ Володимиром Путіним, але спілкується з ним у разі необхідності через радників.

29 червня 2017 року Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення стосовно проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

Читайте також: Янукович каже, що за чотири роки зустрічався з Путіним "лічені рази"

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-