Україні без пільгової програми МВФ загрожують серйозні проблеми - Йованович

Україні без пільгової програми МВФ загрожують серйозні проблеми - Йованович

Укрінформ
Україна має виконати умови, необхідні для отримання чергового траншу МВФ, інакше вона може втратити й інше пільгове фінансування, а це загрожує серйзними фінансовими ризиками для країни.

Про це заявила у виступі на 14-й Щорічній українській інвестиційній конференціі Dragon Capital посол США в Україні Марі Йованович, повідомило посольство США у Twitter.

 "Існує ризик, що через свій зовнішній борг Україна зіштовхнеться з проблемою дефіциту бюджету у наступні два роки, якщо не завершить поточну перевірку МВФ, що має забезпечити близько 2 млрд. доларів фінансування на пільгових умовах", - сказала Йованович.

Вона додала, що без успішної програми МВФ Україна не тільки втратить фінансування  фонду, але, можливо, й інше фінансування на пільгових умовах, та буде змушена платити дорожче за доступ до ринку єврооблігацій. 

Читайте також: У МВФ розповіли, про що домовляються на переговорах із Україною

"Це ризикована стратегія, і ми вважаємо, що Україна не може дозволити собі так діяти", - зазначила дипломат. 

Йованович зазначила, що не можна недооцінювати успіхів, яких досягли українці, незважаючи на постійні виклики,  включно із російською агресією. Водночас, зауважила вона,  без відповідних реформ інвестиції не надходитимуть вчасно і значний економічний потенціал України не буде розкритий до кінця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-