Посли G7 кваплять Раду із призначенням голови НБУ

Посли G7 кваплять Раду із призначенням голови НБУ

Укрінформ
Посли країн "Великої сімки" (G7) сподіваються на невідкладне призначення глави Національного банку України.

Про це йдеться у заяві "Групи підтримки України" G7AmbReformUA у Twitter

"Довгоочікуване призначення голови Національного банку України має вирішальне значення для збереження інституційної цілісності центрального банку. Зважаючи на важливу роль, яку Національний банк відіграє у підтримці макроекономічної стабільності, ми вважаємо, що сильне та незалежне керівництво установи є необхідною умовою підтримки економічного зростання, залучення інвестицій та підвищення рівня життя для українців. Таким чином ми закликаємо до невідкладного процесу обрання голови НБУ, який здатний впроваджувати незалежну політику банку", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня Президент Петро Порошенко вніс до парламенту кандидатуру першого заступника голови НБУ Якова Смолія на посаду голови Нацбанку. Одночасно була зареєстрована постанова про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Нацбанку. Смолій з 6 лютого почав проводити зустрічі з фракціями Верховної Ради.

Гонтарева 10 травня 2017 року подала заяву про відставку. 

Читайте також: БПП назвала свого кандидата на посаду голови НБУ

Згідно з Конституцією, голову НБУ призначає і звільняє Верховна Рада за поданням Президента.

Раніше Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив на готовності до розгляду питання призначення нового голови Національного банку України на пленарному тижні 27 лютого - 2 березня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-