Підпал в Ужгороді: МЗС засуджує провокації щодо нацменшин

Підпал в Ужгороді: МЗС засуджує провокації щодо нацменшин

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує підпал приміщення Товариства угорської культури Закарпаття.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

"Однозначно засуджуємо використання теми національних меншин як засіб розпалювання міжнаціональної ворожнечі ззовні. Україна й надалі рішуче протидіятиме всім спробам розхитати внутрішньополітичну ситуацію в державі, у тому числі на грунті міжнаціональних відносин", - наголошується в заяві.

Правоохоронні органи вже розпочали розслідування і вживатимуть всіх необхідних заходів для оперативного розкриття цього злочину, підкреслили у зовнішньополітичному відомстві країни.

У МЗС також нагадали, що вчинений раніше акт вандалізму проти цього ж приміщення був оперативно розкритий правоохоронцями. Розслідування довело іноземний слід нападу, який був здійснений членами однієї із східноєвропейських радикальних організацій, підтримуваної російським агресором, наголошується в заяві.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вже рішуче засудив підпал офісу Товариства угорців в Ужгороді і заявив, що системність і схожість дій провокаторів свідчить про замовний зовнішній слід.

Читайте також: Українського посла кличуть на розмову до МЗС Угорщини

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти вівторка, 27 лютого, в Ужгороді підпалили офіс Товариства угорців. За інформацією місцевих ЗМІ, вигоріло близько 25 кв. м будівлі, а пожежі передував вибух біля будівлі. Ймовірно, це був коктейль Молотова, який кинули у вікно.

Як повідомлялося раніше, на початку лютого вже була спроба підпалу саме цього офісу Товариства угорців в Ужгороді. Тоді будівля не постраждала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-