Українського посла кличуть на розмову до МЗС Угорщини

Українського посла кличуть на розмову до МЗС Угорщини

Укрінформ
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто запросив посла України в Угорщині Любов Непоп на розмову до МЗС у зв'язку з другим за місяць підпалом офісу Товариства угорців в Ужгороді.

Про це повідомляє сайт МЗС Угорщини.

"Петер Сійярто розмовляв на світанку з головою "КМКС" Партія угорців України Ласло Брензовичем, який повідомив про другий за місяць напад на офіс Товариства угорців... Посол України в Будапешті буде запрошений у вівторок (27 лютого) до МЗС", - йдеться у повідомленні.

За словами Сійярто, в Україні відбувається "дивовижний процес" зростання популярності екстремістських  політичних ідей. Він зазначив, що це неприйнятно, і якщо Україна серйозно ставиться до свого зближення з ЄС та НАТО, "вона повинна вміти контролювати екстремістів".

Читайте також: Підпал офісу угорців: Українська сторона рішуче засуджує такі провокації - посол

Сійярто також повідомив, що зустрінеться у вівторок, 27 лютого, з Верховним комісаром ОБСЄ у справах нацменшин та знову порушуватиме питання постійної присутності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не тільки на сході України, а й в західній частині Закарпаття.

Окрім того, уряд Угорщини надасть "КМКС" Партія угорців України необхідні ресурси для відновлення  офісу, зазначив він. 

Міністерство закордонних справ України рішуче засудило підпал приміщення Товариства угорців в Ужгороді. Правоохоронні органи вже розпочали розслідування і вживатимуть всіх необхідних заходів для оперативного розкриття цього злочину, підкреслили у зовнішньополітичному відомстві країни.

Як повідомляв Укрінформ, посол України в Угорщині Любов Непоп засудила підпал офісу Товариства угорців в Ужгороді.

У ніч проти вівторка, 27 лютого, в Ужгороді спалили офіс Товариства угорців. За інформацією місцевих ЗМІ, вигоріло близько 25 кв. м будівлі, а пожежі передував вибух біля будівлі "КМКС" Партія угорців України. Ймовірно, це знову був коктейль Молотова, який жбурнули у вікно.

На початку лютого вже була спроба підпалу саме цього офісу товариства угорців в Ужгороді. Тоді будівля не постраждала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-