Підпал офісу угорців: Українська сторона рішуче засуджує такі провокації - посол

Підпал офісу угорців: Українська сторона рішуче засуджує такі провокації - посол

Укрінформ
Українська сторона рішуче засуджує підпал офісу Товариства угорців в Ужгороді і вживає конкретних заходів, щоб знайти і покарати винних у цій провокації.

Про це написала у Facebook посол України в Угорщині Любов Непоп.

"Сьогодні вночі в Ужгороді знову пролунав вибух та виникла пожежа у приміщенні Товариства угорської культури Закарпаття. На місце події відразу виїхали представники українських правоохоронних органів. Працює Слідча оперативна група. Рішуче засудження таких ганебних провокацій і конкретні заходи, щоб знайти і покарати винних, – це однозначна позиція української сторони", - написала Непоп.

Посол заявила, що Україна буде протидіяти будь-яким спробам похитнути міжнаціональний мир як у регіоні, так і в країні в цілому.

Вона нагадала, що минулий підпал офісу Товариства угорців в Ужгороді був цілеспрямованою акцією, здійсненою двома громадянами Польщі, послідовниками праворадикальної організації "Фаланга", члени якої брали участь у бойових діях на Донбасі на боці російського агресора.

"Українські компетентні органи працюють над тим, щоб знайти і покарати винних у нинішній неприпустимій акції. Але закликаю вже зараз замислитися над тим, кому так вигідна така акція в умовах нинішнього загострення в українсько-угорських відносинах, і спільно протидіяти всім спробам розсварити Україну та Угорщину, використовуючи в тому числі такі брудні методи", - підкреслила Непоп.

Читайте також: Москаль вважає, що два підпали офісу угорців в Ужгороді пов’язані

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти вівторка, 27 лютого,  в Ужгороді спалили офіс Товариства угорців. За інформацією місцевих ЗМІ, вигоріло близько 25 кв. м будівлі, а пожежі передував вибух біля будівлі "КМКС" Партія угорців України. Ймовірно, це знову був коктейль Молотова, який жбурнули у вікно.

Як повідомлялося раніше, на початку лютого вже була спроба підпалу саме цього офісу товариства угорців в Ужгороді. Тоді будівля не постраждала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-