Безпека України: Дещиця назвав три серйозні виклики

Безпека України: Дещиця назвав три серйозні виклики

Укрінформ
Лише активні дії України і країн Заходу зможуть зупинити подальшу російську агресію.

На цьому під час конференції "Російська агресія в Україні. Баланс і перспективи", що відбувається в понеділок у Варшаві, заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

"Завдяки збройним силам України і масовій мобілізації добровольців, які на початку 2014 року відіграли основну роль у стримуванні російських військ на сході України, проблему поширення російської агресії на певний час затримано. Завдяки санкціям, які було запроваджено ЄС та США і демократичною антиросійською коаліцію, Росія не продовжує політику подальшої агресії", - заявив Дещиця.

Він підкреслив, що на сьогодні для України є три серйозні виклики, які визначатимуть безпеку України, регіону і подальшу активність Росії. По-перше, йдеться про модернізацію української армії: як швидко і ефективно вона відбуватиметься і чи зможе Київ це зробити до можливого наступного напруження. У цьому контексті він зазначив, що українська армія активно модернізується і йде в напрямку подальшого зміцнення за стандартами НАТО.

Читайте також: МЗС робить усе можливе, щоб Москві не вдалося закрити тему Криму назавжди

Другим викликом він назвав позицію НАТО щодо України. Він підкреслив, що на сьогодні Київ не отримав сигнал, що Україна може стати членом Північноатлантичного альянсу, такого як в 90-х роках минулого століття отримала Польща та інші. Дещиця наголосив, що такий сигнал допоміг би мобілізувати українське суспільство навколо теми реформ та подальшого зближення із Заходом.

Третім викликом посол назвав питання збройного конфлікту на сході України і як він розвиватиметься надалі. Український дипломат наголосив, що НАТО вагається щодо надання Україні чіткого сигналу щодо перспективи членства, бо не знає, як далі діятиме Росія в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-