Геращенко: Крим і Донбас — єдині закриті від міжнародних місій території

Геращенко: Крим і Донбас — єдині закриті від міжнародних місій території

Укрінформ
Тимчасово окуповані Росією Крим і Донбас наразі є єдиними територіями у світі, куди не можуть потрапити представники міжнародних гуманітарних місій.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, виступаючи на четвертому міжнародному форумі “Окупований півострів: чотири роки опору”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Єдині території світу, які залишаються закритими для міжнародних гуманітарних місій, - це Крим і Донбас”, - сказала вона.

За словами Геращенко, на окуповані Росією території не можуть потрапити представники Міжнародного Червого Хреста, місії Ради Європи та ООН.

Читайте також: Умеров: Треба чинити тиск, щоб Росія сама відмовилася від Криму як від тяжкої ноші

“А потім виходить таке замкнуте коло, коли Генсек Ради Європи у своїх щорічних доповідях про права людини не згадує Крим і Донбас, єдиний гарячий конфлікт на Європейському континенті”, - підкреслила Геращенко й додала, що у подібні звіти включається інформація винятково від власних представників місій.

Парламентарій наголосила, що Україна повинна “дуже гостро піднімати” питання, щоб на окуповані Російською Федерацією території негайно були допущені міжнародні гуманітарні місії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-