Деокупацію Криму й Донбасу не можна ставити в один рядок - Кравчук

Деокупацію Криму й Донбасу не можна ставити в один рядок - Кравчук

Укрінформ
Деокупацію АР Крим не варто прирівнювати до процесу повернення Донбасу.

Про це журналістам заявив колишній Президент України Леонід Кравчук 23 лютого у кулуарах IV Балтійсько-Чорноморського форуму «Солідарна безпека країн Балтійсько-Чорноморського регіону як консенсусна стратегія для великої Європи», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Деокупація або повернення Криму в лоно України - це питання непросте, і думаю, воно вирішиться не так швидко, як хотілось би. Його не можна ставити в один рядок із конфліктом, війною на Донбасі. Але я думаю так: якщо ситуація в Росії буде погіршуватися, то вона не справиться з Кримом", - зазначив Кравчук.

Читайте також: Без миротворців на кордоні Донбас перетвориться на Придністров'я - Кучма

Таким чином, підкреслив він, намагання Росії перетворити Крим на військову базу свідчать про те, що РФ не має ресурсу та точної стратегії щодо півострова.

Відтак, наголосив Кравчук, має пройти час, аби Крим знову повернувся до України.

"Я думаю, треба час. Скільки? Не можу сказати", - додав він.

Водночас Кравчук висловив позицію про те, що в Конституцію України має бути внесено норму щодо статусу кримськотатарської автономії у складі України.

"Це наше питання, українське. В Конституцію треба внести - і все. Я вважаю, що це потрібно зробити - це буде історично і фактично справедливо", - зауважив Кравчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-