Дата

Дата "нормандської зустрічі" залежить від формування уряду ФРН - Клімкін

Укрінформ
Дата і місце наступної зустрічі глава МЗС країн "нормандської четвірки" буде визначено після завершення коаліційного процесу в Німеччині і остаточного затвердження уряду цієї країни.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з главою МЗС Данії Андресом Самуельсоном у середу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми планували цю зустріч, вона не відбулася через те, що німецький міністр не зміг вчасно потрапити назад до Мюнхена. Зараз ми домовилися декілька днів почекати остаточних результатів погодження коаліційної угоди в Німеччині. Як тільки буде коаліційна угода, буде формально затверджений склад уряду Німеччини. Ми, звичайно, говоримо з МЗС Німеччини про можливі дати і можливий порядок денний, хоча він був визначений на Мюнхен", - сказав Клімкін.

За його словами, він вважає цей порядок денний зустрічі "нормандської четвірки" чинним.

У цьому контексті Клімкін нагадав, що у нього в Мюнхені була зустріч з міністром закордонних справ Росії Лавровим, яку саме було розпочато з обговорення звільнення заручників і політичних в'язнів.

"Ми говорили про те, що потрібно, по-перше, завершити звільнення заручників. Це фундаментально важливо і потрібно почати працювати по тому, яким чином ми звільнюємо політв'язнів", - зазначив Клімкін.

Читайте також: Нормандська зустріч відбудеться найближчим часом – МЗС

Він також поінформував, що другим питанням було обговорення з Лавровим можливого формату миротворчої місії ООН на Донбасі.

Як повідомляв Укрінформ, зустріч міністр закордонних справ у "нормандському форматі" планувалася на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки, що проходила 16-18 лютого.

Спочатку зустріч глав МЗС очікувалася 16 лютого, але через те, що глава МЗС Німеччини був змушений терміново відбути до Берліна, її перенесли на 17 лютого. Однак і в суботу зустріч не відбулася.

Клімкін у п'ятницю, 16 лютого, провів зустріч з главою російського МЗС Лавровим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-