МВФ радить невідкладно розглянути Антикорупційний суд у Раді

МВФ радить невідкладно розглянути Антикорупційний суд у Раді

Укрінформ
Влада України повинна забезпечити невідкладний розгляд у парламенті законопроекту про антикорупційний суд з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії та зобов’язань у рамках програми МВФ.

Про це заявив у понеділок у Києві постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман за підсумками візиту групи експертів Фонду в Україну з 12 по 16 лютого 2018 року, повідомили Укрінформу в прес-службі МВФ. 

"Команда у складі кількох експертів МВФ відвідала Київ у період з 12 по 16 лютого для обговорення деяких технічних аспектів передбачених програмою реформ, з наголосом, зокрема, на проекті законодавства щодо антикорупційного суду. Нині важливо, щоби влада України забезпечила невідкладний розгляд, у відповідності з парламентськими процедурами, законопроекту щодо антикорупційного суду і щоби при цьому під час його розгляду у парламенті були враховані поправки, необхідні для приведення остаточного тексту закону у повну відповідність передбаченим програмою зобов’язанням та рекомендаціям Венеціанської комісії Ради Європи", - зазначив Люнгман.

Читайте також: Парубій обіцяє МВФ, що проект про Антикорупційний суд змінять під час голосування

За його словами, також має бути забезпечений додатковий прогрес щодо решти відтермінованих заходів, необхідних для досягнення поставлених програмою цілей, включно із заходами у енергетичному та податково-бюджетному секторах. 

"Обговорення триватиме наступними тижнями", - додав Люнгман.

Як відомо, експерти Міжнародного валютного фонду з 12 по 16 лютого відвідали Київ для зустрічей з представниками влади.

Після зустрічі з експертами Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна продовжуватиме співпрацю з МВФ.

У березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України із впровадженням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на чотири роки. Перший транш у сумі 5 млрд дол. Україна отримала в березні 2015 року, другий (1,7 млрд дол.) у серпні 2015 року, третій (1 млрд дол.) у вересні 2016 року, четвертий (1 млрд дол.) у квітні 2017 року.

Наразі очікується, що п'ятий і шостий транші Україна отримає впродовж нинішнього року, якщо виконає умови МВФ, серед яких - створення антикорупційного суду та запровадження ринкових цін на газ для населення.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня 2017 року Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". У МВФ тоді заявили, що ухвалення законопроекту в чинній редакції означатиме порушення Україною зобов'язань перед міжнародними партнерами.

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилася включити цей законопроект до порядку денного сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-