Парубій обіцяє МВФ, що проект про Антикорупційний суд змінять під час голосування

Парубій обіцяє МВФ, що проект про Антикорупційний суд змінять під час голосування

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій обговорив питання подальшої співпраці з групою експертів МВФ та спрогнозував ухвалення Радою законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд" до травня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби апарату Ради за результатами зустрічі спікера у четвер з групою експертів МВФ на чолі з керівником місії МВФ в Україні Рон Ван Роденом.

"Парубій висловив сподівання, що усі застереження і рекомендації Венеційської комісії, зокрема й щодо повноважень міжнародної ради експертів, будуть імплементовані (в законопроект про антикорупційний суд - ред.) між першим і другим читанням. Він також поінформував, що законопроект про Антикорупційний суд буде включено до порядку денного цієї сесії наприкінці лютого, та спрогнозував його ухвалення до травня", - йдеться в повідомленні.

Сторони обговорили питання щодо виконання положень меморандуму щодо співпраці з Міжнародним валютним фондом та законодавчого забезпечення подальшого реформування економіки України.

"Українська сторона дуже високо цінує співпрацю з МВФ і робить усе можливе для виконання меморандуму, а також для реформування української економіки... Дуже часто нам доводиться витримувати важкі дискусії, але головне те, що приймаємо важливі рішення для реформування економіки", - сказав Парубій він і поінформував про реформи, ухвалені Верховною Радою.

Голова парламенту наголосив на важливості закону "Про приватизацію державного майна", ухваленого у січні цього року. "У наших планах перейти до конкретних об’єктів приватизації. Сподіваюсь, що цієї весни цей процес буде розпочато. Сповнений оптимізму, що вийдемо на позитивне рішення", - наголосив Голова ВР.

Своєю чергою Рон Ван Роден відзначив великі зміни в українській економіці за останні два роки: "Завдяки зусиллям уряду і парламенту ми бачимо, що економіка оживає і демонструє зростання на 2-3 відсотка". Він також зазначив, що робота далека від завершення і що Україна потребує більше інвестицій - внутрішніх і іноземних. Керівник місії МВФ в Україні назвав важливими закони про приватизацію та ті, що спрямовані на боротьбу з корупцією, наголосивши також на необхідності ухвалення законів, спрямованих на покращення бізнес-середовища в країні.

"Саме зараз час починати продавати державні підприємства, що покращить ситуацію в економіці і покращить ситуацію з корупцією... Створення Антикорупційного суду вважаю критично важливим доповненням до раніше створених НАБУ, САП і НАЗК", - наголосив керівник місії МВФ.

Згідно із повідомленням, учасники зустрічі детально обговорили питання повноважень міжнародної громадської ради, обов’язковість її рішень для Вищої кваліфікаційної комісії у процесі відбору суддів, врахування думки ВКК у відборі членів такої ради тощо. "Нам здається, що створення такого суду, який користуватиметься найбільшою довірою у суспільстві і матиме найбільш кваліфікованих суддів - найбільш важливо", - наголосив Роден.

Читайте також: Гройсман зустрівся з керівником технічної місії МВФ

Торкаючись піднятого питання щодо законодавчої підтримки фінансового сектору, Голова Верховної Ради зазначив, що візьме "під особливу опіку" законопроекти, які рекомендує Міжнародний валютний фонд.

Фото: iportal.rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-