Пайфер про зброю для України: з нею на Москву не підеш

Пайфер про зброю для України: з нею на Москву не підеш

Укрінформ
Рішення Вашингтону про постачання оборонної зброї Україні дратує Москву, але і там повинні розуміти, що вона не спрямована проти неї.

Про це сказав у бесіді з кореспондентом Укрінформу колишній посол США в Україні Стівен Пайфер.

"Зброя виключно оборонна. Вам же не передадуть протитанкові ракети, з якими ви зможете піти в наступ на Москву. Використовуватися вона буде лише в тому випадку, якщо буде нова атака з боку росіян або сепаратистів на українські території", - сказав дипломат.

Він відзначив, що, звичайно, в Росії сильно критикують такий крок, але і там розуміють цей аспект.

Говорячи про доцільність підключення США до "нормандського формату", Пайфер підкреслив, що спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер виконує важливу роботу. "Волкер працює з метою підтримати Нормандський формат. Він зовсім не намагається замінити Німеччину або Францію. Він виконує важливу роботу, зустрічаючись з Сурковим, він літає до Києва, до Парижа, у Берлін. Це здається логічними зараз", - сказав він.

Читайте також: Javelin посилять позиції України на переговорах щодо Донбасу – генерал США

Екс-посол вважає, що залучити Волкера було великим кроком, враховуючи, що коли держсекретар Рекс Тіллерсон тільки очолив зовнішньополітичне відомство, він взагалі не схвалював ідею спеціальних представників, у тому числі і по Україні. Це говорить про те, яке велике значення держсекретар надає цьому питанню тепер, відзначив Пайфер.

Під час конференції з питань безпеки, що проходить у Мюнхені, Курт Волкер зустрівся з Президентом України Петром Порошенком, взяв участь в Українському ланчі та провів ряд інших важливих зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-