ЦВК призначила перші вибори у 40 тергромадах

ЦВК призначила перші вибори у 40 тергромадах

Укрінформ
На засіданні Центральної виборчої комісії 16 лютого, яке провів Михайло Охендовський, призначено перші місцеві вибори у 40 ОТГ.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК

"Розглянувши звернення 17 обласних державних адміністрацій щодо прийняття Комісією рішення про призначення перших місцевих виборів у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад, Комісія встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законів України, а також Порядку призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів та призначила на неділю, 29 квітня 2018 року, вибори у 40 об’єднаних територіальних громадах (4 міських, 14 селищних, 22 сільських ОТГ). До складу цих 40 ОТГ  увійшли 133 місцеві ради (міських – 4, селищних – 16, сільських – 113)", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Вінницькій області такі вибори відбудуться в  1 об’єднаній територіальній громаді, у Волинській області – в 1 ОТГ, у Дніпропетровській області – в 4 ОТГ, у Донецькій області – в 1 ОТГ, у Запорізькій області – в 7 ОТГ, в Івано-Франківській області – в 2 ОТГ, у Кіровоградській області – в 3 ОТГ, у Луганській області – в 1 ОТГ, в Одеській області – в 3 ОТГ, у Полтавській області – в 2 ОТГ, у Рівненській області – в 3 ОТГ, у Сумській області – в 1 ОТГ, у Тернопільській області – в 2 ОТГ, у Харківській області – в 4 ОТГ, у Херсонській області – в 1 ОТГ, у Хмельницькій області – в 2 ОТГ, у Чернівецькій області – в 2 ОТГ.

При цьому Комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів з 10 березня 2018 року.

Загалом, за попередніми підрахунками у цих виборах зможуть взяти участь понад 263 тисячі осіб. 

Слід також наголосити, що протягом двох попередніх років, з 25 жовтня 2015 року до 24 грудня 2017 року в Україні було призначено 667 перших місцевих виборів в об'єднаних територіальних громадах.

Відтак, після проведення виборів 29 квітня 2018 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених ЦВК перших виборів в ОТГ становитиме 707.

Читайте також: Охендовський прокоментував список кандидатів у члени ЦВК

Окрім того, розглянувши звернення 4 ОДА щодо прийняття Комісією рішення про призначення додаткових виборів депутатів сільської та селищних рад об’єднаних територіальних громад від територіальних громад, що приєдналися до відповідних ОТГ, Комісія встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законів України, а також Порядку призначення додаткових місцевих виборів та призначила на неділю, 29 квітня 2018 року, додаткові вибори депутатів однієї сільської та чотирьох селищних рад. Зокрема, у Житомирській області такі вибори відбудуться у 2 селищних радах, у Запорізькій області – в 1 сільській раді, у Харківській області – в 1 селищній раді, у Чернівецькій області – 1 селищній раді.

При цьому Комісія оголосила початок виборчого процесу вказаних додаткових виборів депутатів сільської та селищних рад з 10 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-