Справа Саакашвілі: засідання закрили через клопотання про відвід суддів

Справа Саакашвілі: засідання закрили через клопотання про відвід суддів

Укрінформ
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду призупинив розгляд касації адвоката Саакашвілі Руслана Чорнолуцького на рішення апеляційного суду щодо оскарження указу Президента про громадянство Саакашвілі через подане клопотання про відвід колегії суддів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таке рішення оголосила головуюча судля у справі Раїса Ханова.

«Передати заяву про відвід на автоматизований розподіл для визначення у порядку, встановленому ст.31 Кодексу адміністративного судочинства України, судді, якій вирішувати цю заяву. Зупинити провадження... до вирішення питання про розгляд заяви про відвід складу суду іншим суддею», - сказала вона.

Серед причин для відводу адвокат Чорнолуцький назвав можливе втручання в авторозподіл призначення колегії суддів для розгляду позову.

Він також заявив, що суддя Ханова брала участь у резонансній справі щодо судді Олександра Волкова.

Читайте також: Біля наметового містечка під Верховною Радою затримали озброєних чоловіків

«Є позитивне рішення Європейського суду з прав людини щодо Олександра Волкова, де вказується, що колегія, яка розглядала цю справу у 2010 році, приймала рішення з порушенням», - сказав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2017 року Саакашвілі указом Президента був позбавлений українського громадянства.

10 вересня 2017 року Саакашвілі потрапив на територію України з Польщі, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав його винним у незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

12 лютого 2018 року військовослужбовці Держприкордонслужби і представники Державної міграційної служби затримали Саакашвілі в Києві і видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-